Powered By Blogger

20.11.2013

O dezamagire nationala!

O dezamagire Nationala,vine odata cu o noua calificare ratata,a patra consecutiva la un Campionat Mondial .Nu pot spune ca 23 de milioane de suflete credeau in calificare dupa meciul tur ,cum pot spune ca majoritatea da  ,printre care si eu ,majoritatea celor ce sunt ''bolnavi'' de optimism credeau.Cu 53.000 de suporteri in tribune,ei fiind al 12 jucator cum imi place mie sa spun,nu a fost suficient pentru a remonta handicapul de doua goluri din  meciul tur,din cauza faptului ca suntem neputinciosi ,si pentru ca Grecia in meciurile din grupe a avut a doua aparare,dupa Spania  cu doar 3 goluri incasate ,si 5 victorii  cu 1-0 ceia ce pot face doar Italienii,dovada fiind ambele goluri marcate de Romania ,o faza fixa si un autogooal..Am crezut ca ne putem depasi conditia fizica,spiritele de invingatori,spiritul de sacrificiu si determinare,dar neputinta a invins ca in cele mai multe dintre cazuri,cazuri nefericite,4 cazuri nefericite ,de trista amintire,dar si amintirile triste sunt pastrate,poate si pentru ca sunt mai multe  decat cazuri fericite.

Ma intreb si va intreb cum il poti pastra pe Maxim pentru  meciul retur ,cand Karagounis capitanul grecilor are aproape 37 de ani si joaca tur retur ,3 reprize jumatate din patru  cum?
Domnul selectioner ar trebui sa stie ca calificarea se poate transa din meciul tur,si un fotbalist  decisiv,un fotbalist  cu o asa forma sportiva de moment ,nu ar trebui sa lipseasca nici macar daca e ''accidentat''.Domnul selectioner ar trebui sa invete cum sa motiveze o echipa,domnul selectioner ar trebui sa selecteze cei mai in forma si cei mai buni jucatori nu doar preferatii lui ,domnul selectioner nu stie ca ''cine nu are batrani sa sii cumpere'' noi ii avem dar  ii lasam acasa(Mutu)ca sa ramanem si noi acasa,pentru ca   in Brazilia e cald si e plaja frumoasa si soare pentru bronz,si de ce sa mergem in Brazilia sa luam  un bronz si o medalie de bronz ,de ce?Domnului selectioner sigur  nu ii plac petrecerile ,cu zeci de mii de oameni  pe starzi .

O sa vina anul 2014 ,o sa vina vara ,o sa se faca 12 iunie ,o sa se dea startul Cupei Mondiale unde va fi si Grecia nu si Romania si pe langa Grecia vor mai fi si alte alte 31 de Nationale,si alti peste 700 de fotbalisti ,si nici un roman.Si vor fi meciuri palpitante cu Grecia in prim-plan,cu fortele Lumii,nu si cu Romania,o sa se faca data de 13 iulie ,se va termina un alt Campionat Mondial fara Romania,un campionat mondial la care Romanii vor avea o alta favorita,nu pe Romania!!!!Apoi  vom incepe o alta campanie preliminara,cu planuri mari,si cu realizari ,sper eu la fel de mari ca planurile.!Cand voi mai plange de bucurie pentru Romania?Oare cand?


Un Moldovean=Roman care a urmarit meciul in oras impreuna cu  alti zeci de Romani ,si Moldoveanul a fost singurul care sa ridicat in picioare si a intonat imnul Desteaptate Romane vers cu vers , cu voce tare,Iar altii radeau de el!!!!Pentru ca simt Romaneste !!

15.11.2013

Camasa unui bărbat nu e decât o bucată de cârpă până când o femeie nu o îmbracâ,somnoroasa, dimineata, lăsându-si părul ciufulit să-i cadă pe umeri :x



Sa va zic, mi sa intimplat si mie,ca intr-o dimineata ''iubita'' pe atunci,sa imbrace tricoul meu .A fost frumos,a fost singura  care a avut parte de asa ceva .Frumos chiar  prea frumos ,chiar daca era intr-o dimineata de  toamna-iarna,cu ploaie-zapada si viscol ce facea ca gerul de afara sa para si mai greu de digerat.Dar stiu ca atunci si in tricou daca era sa ies afara ,bateam frigul,pentru ca pe atunci domina dragostea,nimic alt ceva.Era in aer,in vant,in stropi,in fulgi ,in pat,in mine ,in noi,chiar si pana la etajul 3 ...Acuma stiu ceva ,ca am in garderoba un lucru ,de valoare ,si mai multe carpe frumoase.

M-am uitat atent,o data,de doua ori ,de noua ori si am observat ce era de observat,ca acel tricou in acea dimineata era mult mai pretios  pe Ea,era mult mai frumos pe Ea, statea mult mai bine pe Ea.M-am apucat de facut poze si am facut una,doua ,noua,douazeci si unu de poze,cu Ea in prim-plan,si tricoul meu sifonat.Cand mai baga si un zambet era tot.(Se intimpla uneori sa imi aduc aminte de zambetul ei molipsitor ,de fiecare data cand vorbeam cu ea.)Imi mai aduc aminte si cand imi spunea : iti multumesc ca ma faci sa zambesc,desi nu eram  ''glumet de meserie'' Oameni iubesc cu inima,eu atunci simteam ca iubesc si cu ochii cand o priveam, sau cu mainile cand bagam o mana in parul ei.


Ii lua  cate doua ore sa se pregateasca,sa puna tricoul meu pe ia ,a durat doar  cateva  secunde...
Apoi Am desfacut o portocala,miros frumos,gust dulce,dar nu la fel de frumos si dulce ca chipul ei ,ca  saruturile ei si mirosul care avea sa ramana pe tricoul meu de la ea,nici daca as fi desfacut 10 portocale ..Zambetul ei il consumam ,cu mult mai multa placere decat acea portocala .Nu era prima dimineata cand ne trezeam unu langa celalalt ,dar era dimineata cea mai speciala din fosta relatie.Si pentru ca graba strica treaba,repede in baie,haina si la drum,drum lung,nemancati,de fapt dragostea tinea de foame.Si pentru ca nimic nu e vesnic,''aventura'' sa  termina demult,cu punct.
''Ma-ndrept timid, cu pasi marunti 
Spre camera in care
Am impartit, atatea nopti
Unde s-au dus oare?''
''Mai sunt momente in care,sa fiu sincer mie dor ,
Sa te mai vad dimineata  cu tricoul meu la noi in dormitor!
Asa nebuna cum erai,erai nebuna mea ,
Au fost multe fete in patul meu,dar nu si in inima mea !''


Blogul asta va tine loc de memorie,de jurmal personal,amintirile frumoase spun asa:ai fost o eroare  frumoasa din viata mea :D .Numele tau a fost scris cu creionul ,pentru a putea fi sters.

08.11.2013

Alex Bourceanu,peste Messi sau Eto''o


UEFA a facut un top in care sunt prezenti jucatorii care au alergat cei mai multi kilometri,in top au intrat doar jucatorii  care au marcat in liga sau au contribuit decisiv, din echipa noastra face parte micutul Adi Popa pe pozitia 67 cu 29 de km alergati,si Leandro Tatu.

04.11.2013

“Ea nu-si cunoaste valoarea…” Ea=Femeia

Dumnezeu creand femeia, muncea tarziu in cea de a sasea zi. La Dansul a venit un inger si l-a intrebat: “De ce pierzi atata timp pentru lucrul asta?

“Dumnezeu i-a raspuns: “Uita-te la toate detaliile pe care trebuie sa le respect pentru a o face. Ea trebuie sa se spele usor, dar sa nu fie din plastic, sa aiba mai mult de 200 de parti care se misca si in acelasi timp sa fie gratioasa.

Trebuie sa se poata vindeca cand este bolnava; sa poata sa munceasca cate 18 ore pe zi. Ea trebuie sa aiba doar doua maini, dar cu ele sa poata cuprinde mai multi copii deodata si sa ii poata imbratisa in asa fel incat sa le treaca orice durere.”Ingerul a ramas impresionat:

“Este un model standard? Asta e imposibil! Prea multa munca pentru o zi. Lasa pe maine.”

“Nu” a zis Dumnezeu, “o voi termina azi si ea va fi preferata mea.

“Ingerul s-a apropiat si a atins-o: “Doamne, dar e asa de fina!”

“Da, este fina, dar de asemenea am facut-o si foarte puternica. Nici nu poti sa-ti imaginezi cate poate sa suporte si sa invinga. Arata fragila, dar in ea se ascunde o putere imensa.”

“Poate sa gandeasca?” – a intrebat ingerul.

Dumnezeu a raspuns: “Ea poate nu numai sa gandeasca, dar si sa convinga.”

Ingerul a atins obrazul femeii: “Doamne, se pare ca are undeva un defect- are obrazul ud.”

“Nu, nu este defecta,”- l-a corectat Dumnezeu- “acestea sunt lacrimi.”

“Pentru ce sunt ele?” – a intrebat ingerul.

“Prin ele isi exprima tristetea, dragostea, singuratatea, suferinta si mandria.”

Ingerul era cu adevarat impresionat: “Doamne, esti un geniu! Te-ai gandit la toate. Femeia este cu adevarat uimitoare.”

“O, da!” – a spus Dumnezeu. “Ea are puteri cu care poate sa uimeasca barbatul. Ea poate sa rada, atunci cand ii vine sa planga. Ea poate sa zambeasca, atunci cand este speriata. Ea o sa ajute pe altul, atunci cand ea insasi are nevoie de ajutor. O singura privire de a ei poate face ceea ce nici unui barbat nu-i sta in putere…”

Ingerul nu putea scoate nici un cuvant si o privea uluit.

Atunci Dumnezeu a oftat: “Numai ca un lucru la ea nu este in regula. Un singur neajuns, pe care daca ea nu o sa-l corecteze, poate sa-i strice viata.”

“Care este acesta?” intreba ingerul.

“Ea nu-si cunoaste valoarea…”