Powered By Blogger

11.07.2013

Cifrele InStat confirmă: Pintilii a fost MVp-ul Supercupei!


Desemnat cel mai bun de pe teren de sponsorul Puma, Mihai Pintilii a primit confirmarea ieri, o dată cu finalizarea raportului de monitorizare al firmei InStat, cu care Gazeta va continua colaborarea şi în acest sezon. Cu un indice de 371, mijlocaşul central i-a devansat pe Bourceanu (368) şi Szukala (297), următorii clasaţi. Cel mai mic punctaj de la campioni l-a acumulat Tănase (152), el fiind, alături de Georgievski, singurul titular care nu a expediat nici un şut la poarta lui Pecanha. Amîndoi însă au cîte o pasă de gol. Chiar şi aşa, decarul Stelei a fost mai bun decît cel mai bine clasat petrolist, Hamza, care a acumulat un indice de numai 125.

Maşina de pase Pintilii
MVP-ul partidei n-a ieşit în evidenţă doar pentru superba execuţie de la golul 3, ci şi pentru exactitatea serviciului său. Stelistul a avut un procentaj incredibil de reuşită: 95% dintre pasele sale au fost corecte sau, altfel spus, dintr-un volum de joc de 69 de baloane transmise, Pintilii a greşit numai 3!
"Prinţul" deşertăciunii
Acţionînd în zona centrală, Pintilii a beneficiat însă şi de forma slabă a unuia care, în mod nomal, ar fi trebuit să-i facă viaţa mai grea. Adrian Cristea a arătat însă în Supercupă de ce nu a făcut faţă la Standard Liege. Cu un indice calculalt de InStat de numai 62!!!, "Prinţul" a fost cel mai slab de pe teren, mai "subţire" în realizări şi decît Manasse (67), omul care a produs penaltyul şi şi-a lăsat echipa în inferioritate după doar o jumătate de oră. Pe faza defensivă, Cristea n-a recuperat decît o minge (Pintilii a avut 16), a irosit însă 15 pe atac, iar în duelurile unu la unu a cîştigat doar 2 din 10. Penibil!