Powered By Blogger

29.04.2013

Cum te ajută apa să slăbeşti 9 kg în trei săptămâni?

Pentru cei care încearcă să slăbească, Bob Harper, un personal trainer cunoscut în Statele Unite pentru implicarea în show-ul de televiziune „The Biggest Loser”, a scris o carte numită „Jumpstart to Skinny” în care detaliază efectele unei diete ce duce la pierderea a 9 kg în doar trei săptămâni.

După terminarea studiilor, Harper a devenit instructor de fitness, însă el nu are o diplomă în nutriţie. Cu toate acestea, el face parte din antrenorii din show-ul televizat menţionat mai sus şi se pare că este singurul dintre aceştia care a continuat să facă parte din echipă din 2004 şi până acum.

 

 

Acum acest guru al fitnessului susţine că dieta bazată pe un consum limitat de calorii, propusă de el, îi poate ajuta pe oameni să slăbească 9 kg în trei săptămâni.
Regimul extrem presupune ca femeile să consume zilnic doar 800 de calorii, în timp ce limita maximă a bărbaţilor este de 1200 de calorii.
Sfatul lui Harper este ca înainte de fiecare masă, să consumăm aproximativ 500 ml de apă pentru a ne da senzaţia că suntem sătui. Studii anterioare au sugerat că atunci când oamenii beau apă cu 20-30 de minute înainte de masă, aceştia au tendinţa de a consuma mai puţine calorii, ca urmare a faptului că nu vor mai confunda foamea cu setea.


De asemenea, hidratarea constantă sau realimentarea cu apă împiedică corpul să reţină lichide.
Bine de ştiut este că în timpul acestei diete nu este admis consumul de carbohidraţi complecşi, precum pâinea sau cerealele decât la micul dejun, în timp ce alcoolul este interzis pe toată durata regimului. În rest, cel care urmează această dietă poate consuma oricâte legume doreşte.

19.04.2013













06.04.2013 zi mare de tot pentru mine primul meci de fotbal dupa o  pauza de 151 de zile fara un meci in picioare.

Nu e atat de important rezultatul (0-3   pentru echipa mea intr-o deplasare destul de grea),cat faptul ca am jucat ,am pasat,am alergat,am lovit,m-am duelat,am sprintat,am sarit, am deposedat,am facut 
tackling dupa tackling ...,
am simtit ceia ce era de simtit,aproape ca uitasem cum este sa mai joci fotbal din placere,placerea de a juca fotbal reprezinta o dragoste de 14 ani ce va mai dura,asta la sigur.

03.04.2013 Dialog intre mine si antrenor:
Eu: -Alo

Manager: -Da! Serhio ce faci?

Eu: -Pai de la antrenament Domn' Profesor si cu iubita in stanga mea :)Dmv.?


Manager: - Pregatesc meciul de sambata (06.04.2013)Esti gata sa intri titular?


Eu: - Ok,ganditi bine ce avem de facut.Ei pregatit,abia am  inceput sa ma antrenez normal,sunt la 15 % din capacitate!



Manager: - Inteleg dar e nevoie de tine in primul 11!

Eu: - Probabil ca e nevoie,dar parerea mea este ca nu merit sa joc in primul 11,nu sunt in forma si nu vreau sa trag echipa in jos,sa joace mai bine unul bine pregatit care a alergat si batut mingea toata iarna-primavara.....

Manager: - Da inteleg,tie frica?


Eu: - Ei frica!!! daca e vorba de asa ceva mai bine ma las'


Manager: - 15 minute e bine?


Eu: - Asa da!! Bine gandit!!


Manager : - Deci nu ai voie sa lipsesti,meciul e sambata ,echipa se reuneste de vineri!


Eu: - Voi fi acolo,neintirziat....


Manager : - Sanatate


Eu : - Bafta.

Urmeaza......

Ajung vineri 05.04.2013 la locul stabilit....acolo baietii erau deja....eu am venit ultimul cu un alt coechipier care era cu masina personala....am ajuns bine merci....a urmat o sedinta cu 2 meciuri video (inregistrate) disputate de echipa mea care au fost analizate amanuntit....2 meciuri in care de fapt am jucat perfect....analiza din mintea mea spunea ca nu ma pot ridica la nivelul din  meciurile ce tocmai le-am privit,si am dat cateva argumente pentru a nu fi folosit titular:

1.Sunt la 15% din capacitatea maxima....
2.Nu am decat 4 antrenamente de cand m-am refacut dupa accidentarea groaznica ce a durat 146 de zile...
3.Nu vreau sa trag echipa in jos,cand cineva bine pregatit o poate ajuta....
4.E o deplasare grea (cu toti stim de asta )
5.Nu am mai jucat titular de 156 de zile,15 minute pentru mine ar fi perfect....

Cu toate astea,argumentele nu isi aveau rostul,pentru ca nu sau tinut cont de ele,si a doua zi sambata 06.04.2013 am fost introdus titular,spre nemultumirea mea,nemultumire din prisma faptului ca nu eram in forma,ca cine oare nu ar vrea s ajoace titular?oare cine?


La incalzirea care a durat 5 de minute inaintea startului meciului,am simtit niste intepaturi la ligamentele gleznei drepte,imi faceam griji dar totodata ma tineam Hard.


Se incepe meciul dupa 25 minute din nou am simtit o durere in acelasi loc....am jucat ofensiv,ocaziile au fost ,la fel si ratarile ,se termina prima repriza cu un rezultat alb 0-0....startul reprizei a doua ne gaseste in atac si dupa 7 minute deschidem scorul,ca mai apoi sa se termine un sec 0-3,dar prin minutul 84 la o degajare cu un schimb de directie brusc,din nou  am simtit o durere....intr-un final a batut echipa,am obtinut cele 3 puncte si eu am iesit sanatos de pe teren am luat banii si am venit acasa....intimplarea e mult mai interesanta in realitate decat povestita ,dar e aceiasi intimplare si azi si maine si peste 20 de ani,

CAMPIONII  SE NASC NU SE INVENTEAZA.













11.04.2013





Un stil vestimentar pentru barbati,sezonul  primavara-vara bine conturat,pe un corp atletic iese in super-evidenta.
Caracteristicile sunt: blugii,bulgii de culoare  calda,deschisa pentru a se asorta cu sezonul,mai des si mai des blugii rupti in fata
,mult mai mult de la genunchi in sus.mai intra in decor pantofii de lac cafenii combinate cu sacou,tricou  pe corp ,sau blugi plus ghete cu tricou sau hanoroc .Destul de ok stilul,

08.04.2013

METODA TABATA O METODA REVOLUTIONARA:

Slabesti cu doar patru minute de antrenament intens. O noua metoda de fitness castiga teren, iar rezultatele sunt surprinzatoare:



Una dintre cele mai bune metode de a slabi si de a te mentine intr-o forma maxima este aceea de a face fitness. Printre toate stilurile de fitness din ultima vreme, una extrem de populara este metoda Tabata. Regimul intens al metodei, stabilit pana acum pentru atletii din Japonia, castiga teren in randul celor care isi doresc un corp tonifiat si o sanatate mai buna, cu un efort cat mai mic.


ANTRENAMENTUL TABATA:
se bazeaza pe sedinte de cate 20 de secunde de miscare intensa, in care trebuie sa depui foarte mult efort, urmate de 10 secunde de odihna. Cele doua etape se repeta de 8 ori. Poti merge pe bicicleta, poti alerga, poti face gimnastica sau orice alte miscari cunoscute cat timp depui un efort maxim la fiecare 10 secunde.

Sesiunea de TABATA DE 4 MINUTE  a aparut in 1996, sub numele doctorului IZUMI TABATA si a fost implementata in programul atletilor din Japonia. Studentii pe care doctorul a experimentat aceasta metoda  aveau de facut  88 de minute de miscare in acest fel, pe saptamana. La finalul a 6 saptamani, testele cardiovasculare si musculare au dat rezultate incredibile.

Erau ca si morti la inceput. Dupa 4 minute de exercitii intense erau extenuati dar dupa 6 saptamani au constientizat rezultatele si au fost surprinsi. Toti suntem surprinsi. Am constatat, in urma testelor, ca aceasta metoda scade si riscul de diabet.”, a spus dr. Tabata pentru The Guardian.

CATE CALORII SE POT ARDE CU O ASEMENEA METODA?
Totul depinde de tine si de efortul pe care alegi sa il depui in cele 20 de secunde repetate de miscare. Iar caloriile se vor arde pe durata a 24-36 de ore, intr-un numar mai mare decat in mod normal.

Dr. TABATA SUSTINE CA POTI ARDE PANA LA 150 DE CALORII MAI MULT IN 12 ORE CHIAR SI ATUNCI CAND TE ODIHNESTI.  Metoda Tabata este recomandata celor care au o conditie fizica buna dar este accesibila tuturor. Desi dureaza foarte putin,este obositoare, astfel ca in loc de 8 ciclcuri, un om neobisnuit sa faca miscare suporta doar 6 sau 7.

Am decis sa ofer informatii despre aceasta metoda deoarece chiar si cand ma simt flatat sa vad pe Youtube ca oamenii o incearca, multi gresesc in totalitate. Nu realizeaza intensitatea la care trebuie sa lucreze”, a mai spus Tabata.

ESTE EFICIENT DECI  SPOR LA TREABA.MA ANUNTATI SI PE MINE REZULTATELE DUPA 6 SAPTAMANI GO GO GO :D :D



04.04.2013

ZI MARE ZIUA DE 01.04.2013 PENTRU MINE.
TRECUSERA CHIAR 146 DE ZILE DE CAND NU AM MAI FACUT  FOTBAL,146 DE CHIN ,DAR URMEAZA SUCCESUL DEPLIN.
O PERIOADA NU ZIC NEAGRA DAR URATA SI GREA DIN VIATA MEA,IN CEI 14 ANI DE CAND FAC FOTBAL E PENTRU PRIMA DATA DE CAND INDUR O ASEMENEA  NEDREPTATE.DAR SUNT STRONG ,AM FACUT FATA AM TRECUT PESTE SI  DUPA 146 DE ZILE DE CHIN URMEAZA SUCCESUL DEPLIN.
146 DE ZILE NUMARATE,UNA CATE UNA,A PARUT O PERIOADA CARE NU MAI ARE SFARSIT,DAR CARE TOT CONTINUE ,CONTINUE SA IMI EA DIN RABDARE,DIN PLACEREA DE A JUCA FOTBAL.SI TOTUSI M-AM INTORS MULT MAI FRESH,MULT MAI STRONG,SI DE X5 ORI MAI MULTA MUNCA  MUNCA PENTRU A AJUBNGE LA NIVELUL DE ALTA DATA,SAU POATE CHIAR MAI SUS,PENTRU CA CU TOATA MODESTIA POT SPUNE CA ACOLO IMI E LOCUL.
SENZATIA DE A CALCA GAZONUL A FOST UNA ULUITOARE,AM SIMTIT CA M-AM INTORS ACASA.AM DAT DOUA TURE ZAMBIND,AM SPUS CA ALT FEL NU POT FI DECAT FERICIT SI PE LANGA SI OPTIMIST......


 SI PENTRU CA AM VIITORUL IN FATA,SI GHINIOANE NU VOI MAI AVEA,SI PENTRU CA SUNT OPTIMIST PUTERNIC SI MUNCITOR,SUCCESELE NU VOR INTARZIA SA APARA,SI PENTRU CA AM PIERDUT 1,2, SAU 3 TRENURI ,SPER CA URMATORUL SA IL PRIND CU SAU FARA BILET,DAR SA MA URC,SI URMATOARA DESTINATIE VA FI FCSB RM.
IN ACEIASI ZI  DE 01.04.2013 LA MULTI ANI MAMI .TE IUBESC INFINIT DE MULT,VREAU SA STII ASTA,AS VREA SI COPII MEI SA TINA LA MINE,ASA CUM TIN EU MAMA LA TINE ♥ MAMA=UNIVERS ♥