Powered By Blogger

16.05.2013

NE PREGATIM SI NOI DE PLAJA?

Ce zici de patratele pe abdomen, in doar 5 minute ? E foarte simplu. Pune mana pe un marker si deseneaza-le !In trei saptamani, abia daca te obisnuiesti un exercitiul ! Daca te uiti la exercitiile din reviste, ai sa vezi ca toate sunt fie ridicari ale trunchiului, fie ridicari ale picioarelor…si foarte rar… o combinatie intre aceste doua… Si este un lucru firesc…cum iti poti lucra altfel abdomenul ?
 Nu ai la dispozitie prea multe miscari pentru a face asta. Inainte sa te apuci sa te antrenezi ca Stallone in filmul Rocky va trebui sa stii cateva lucruri de baza ! Abdomenul, atata timp cat este acoperit de un strat de grasime…nu-l vei vedea in veci ! Sa nu mai vorbim de factorul genetic, care ne diferentiaza…nu toata lumea are abdomen in relief. Binenteles, daca abdomenul tau nu este proeminent, asta nu inseamna ca nu poti inclina balanta in favoarea ta ! Daca intelegi cateva lucruri….vei ajunge sa ai un abdomen ca PE copertile revistelor !
Abdomenul, fiind un grup de muschi care “stabilizeaza” de fapt trunchiul, va raspunde mai bine la miscarile izometrice (contractiile pe loc), decat ca in cazul miscarilor ample (miscari isotonice). Cand auzi pe cineva ca face 100 de abdomene, clar acesta nu isi lucreaza abdomenul ! Daca poti face 100 de repetari, abdomenul este “ajutat” de muschii adiacenti si antagonisti. Trebuie sa faci doar exercitii in care nu poti face multe repetari ! Cu cat este mai greu, cu atat mai mult stres va suporta abdomenul.
Incearca sa faci urmatoarea miscare : aseaza-te jos in fund, apropie picioarele si indreapta-le spre inainte, dar fara a le indrepta insa de tot (trebuie sa fie usor indoite) si stai cu calcaiele pe sol ! Acum lasa-te usor pe spate, sprijinit pe sezut, si gaseste punctul in care stai in echilibru…insa trebuie sa fii undeva la mijloc…nici pe spate sa nu cazi, nici prea in fata sa nu fii ! Acum, cu bratele intinse si orientate in fata, paralele cu picioarele, ridica usor picioarele de pe sol ( cam 30 de centimetri), mai indoaie un pic trunchiul si incearca sa-ti gasesti echilibrul. Incearca sa dai usor aerul afara din plamani, incordand abdomenul. Respira usor…doar pe jumatate !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu